crossborder heros 3

Crossborder

Groeiende webwinkels kijken over de grens. Waarom ook zou je je laten limiteren door ouderwetse landsgrenzen? Met e-commerce is de wereld je speelveld en Active Ants is daar heel goed op ingericht. Niet alleen voor de heenweg, maar ook voor de terugweg hebben we een keur aan internationale verzend- en retour oplossingen. Door onze grote volumes vaak tegen aantrekkelijke tarieven. 

Nederland en Duitsland 24 uur

Nederland en Duitsland 24 uur

Evenals in België, kunnen we ook voor Nederlandse en Duitse bestellingen ''vandaag besteld, morgen geleverd' realiseren. Voor Nederland kunnen we zelfs dezelfde cutoff time van 23:00 uur, zoals in België, garanderen! Voor Duitsland ligt de cutoff tijd vroeger, maar Duitsers zijn een late cutoff time dan ook niet gewend. 

We kunnen deze strakke SLA's garanderen door goede afspraken met bpost in Belgie, PostNL in Nederland en DHL in Duitsland. Door een directe infeed van onze pakjes in die landen kunnen we snel en tegen aantrekkelijke voorwaarden leveren. Dit stelt onze klant in staat fors te groeien in die landen en te kunnen concurreren tegen lokale spelers.   

Europa en de Rest of the World

Europa en de Rest of the World

Voor de belangrijkste landen binnen Europa proberen wij afspraken te maken met de beste lokale vervoerders. Zo hebben wij rechtstreekse contracten met bpost in Belgie, PostNL in Nederland, Deutsche Post in Duitsland, La Poste in Frankrijk, Correos in Spanje, GLS in Denemarken enzovoorts. Door meer dan tien jaar ervaring in het verzenden van consumentengoederen naar die landen hebben wij de vervoerders geselecteerd die de beste prijs kwaliteit verhouding leveren.

Om de rest van de wereld te beleveren gebruiken we vooral UPS en FedEx. Daarnaast kunnen onze klanten ook gebruik maken van onze internationale postale contracten die pakjes wereldwijd versturen zonder of met beperktere track en trace. Voor ieder business model hebben wij een oplossing!   

Kies je (internationale) kwaliteit

Het spreekt voor zich dat een iphone op een andere manier naar het buitenland wordt verstuurd dan een houten snijplank. Bij Active Ants zijn honderden verschillende webwinkels klant en daarom hebben wij een heel breed scala aan verzendmethodes die zoveel mogelijk business modellen kunnen bedienen.  

Voor het duurdere segment artikelen hebben wij premium vervoerders zoals UPS en FedEx die verzekerd en met track en trace de bestellingen bij de (internationale) consument brengen. 

In het midden segment hebben we de normale, standaard verzendmethodes met track en trace die de beste prijs / kwaliteit verhouding geven.

In het lagere segment hebben wij verzendoplossingen met beperktere of zelfs zonder track en trace die vooral omwille van de prijs worden gebruikt maar minder garantie geven op een goede aankomst. 

Wij berekenen graag samen met jou wat voor jouw bedrijf de beste verzendmatrix wereldwijd is. Hierbij niet alleen rekening houdend met het kale verzendtarief, maar ook met de doorlooptijd, het percentage verlies en natuurlijk de uiteindelijke consumenttevredenheid.

Internationale retouren

De happy flow is meestal eenvoudig op te zetten. Een pakje internationaal bij een consument krijgen dat lukt. Maar wat nou als die consument het pakje ook weer retour wil sturen? En wat nou als de zaken heel goed gaan en die retourenstroom significant wordt?

Je kan dan je oplossingen maar beter goed en schaalbaar hebben opgezet. Active Ants heeft voor zendingen naar de belangrijkste landen in Europa goede, snelle en voordelige retouroplossingen voor je. Ieder jaar wordt dit netwerk nog uitgebreid met nieuwe landen, nieuwe vervoerders en nieuwe linehauls. 

We hanteren drie verschillende oplossingen:

  1.  in ons IT systeem kan jouw klantenservice Europese retourlabels printen en sturen naar de consument
  2. in ons magazijn stoppen we een retourlabel in de doos bij iedere bestelling
  3. via een retourportal en onze API kunnen retourlabels realtime en digitaal direct door de consument worden aangevraagd.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+32 476 96 80 04

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan