Waardevol partnerschap: Active Ants sinds kort Certified ChannelEngine Partner

Active Ants heeft de handen ineengeslagen met ChannelEngine, en is Certified ChannelEngine Partner. Wat houdt dit label precies in, wat biedt ChannelEngine aan en wat zijn de voordelen van de samenwerking voor klanten van beide partijen? We vertellen je er graag meer over!

Eenvoudige en winstgevende internationale verkopen met ChannelEngine

ChannelEngine biedt retailers en merken met hun systeem de mogelijkheid om volledige integraties te maken met de grootste en belangrijkste internationale marketplaces. Denk hierbij aan platformen als Bol.com, Zalando, Amazon en Ebay, die door vele consumenten de vaste uitvalsbasis vormen voor online aankopen.

ChannelEngine biedt alle mogelijkheden om crossborder verkopen zo eenvoudig mogelijk te maken. Het zeer gebruiksvriendelijke systeem is volledig naar eigen hand te zetten en bevat legio hulpmiddelen om hindernissen in dit proces te overkomen. Zo worden valuta’s automatisch omgerekend en omgezet naar logische prijzen voor consumenten, en kunnen prijzen automatisch aangepast worden op basis van concurrentie en winstmarges. Op die manier zijn webshops ervan verzekerd dat producten altijd tegen een gunstige prijs verhandeld worden, ongeacht het platform of het land van verkoop.

Om aangesloten webshops optimaal te ondersteunen, is ChannelEngine actief betrokken met zowel support vanuit eigen teams als ondersteuning vanuit een grootschalig partnernetwerk. Een belangrijk onderdeel van dit partnernetwerk zijn de fulfilment bedrijven die ChannelEngine’s klanten kunnen ondersteunen op het gebied van orderpicking, verzending en nevenactiviteiten.

In gesprek met Jorrit Steinz (CEO) en Richard Noordervliet (Partner Manager Fulfilment, Tools & Services) geven beide heren aan dat ChannelEngine selectief is in de keuze van fulfilment partijen om mee samen te werken: klanttevredenheid staat bij hen zeer hoog in het vaandel en daarom wordt van hun partners eenzelfde toewijding verwacht. We zijn vanuit Active Ants dan ook trots om als Certified ChannelEngine Partner samen te mogen werken!

Ideale samenwerking: het beste van beide werelden

Active Ants E-fulfilment AutoStoreDe samenwerking met ChannelEngine komt niet uit de lucht vallen. Beide partijen kwamen al vaker met elkaar in aanraking tijdens diverse events. Ook door vraagstukken vanuit de eigen klanten kwam de meerwaarde van een samenwerking nadrukkelijk naar voren. Zo geven Jorrit en Richard aan dat de klanten van ChannelEngine regelmatig op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte fulfilment partij. En bij Active Ants komt juist weer met regelmaat de vraag naar voren om eenvoudig koppelingen te maken met de bekende marketplaces.

Door samen te werken kan snel geschakeld worden en kan voor klanten in een kwestie van weken de volledige integratie met marketplaces en de benodigde fulfilment opgezet worden. Op deze manier kunnen de klanten van Active Ants en ChannelEngine snel starten met internationale groei, terwijl ze profiteren van een optimaal ingericht online én logistiek proces. Zo is crossborder verkoop eenvoudiger dan ooit en is je webshop ervan verzekerd dat dit winstgevend is en zal blijven.

De ervaring van Active Ants & ChannelEngine rondom het partnerschap

“Vanuit Active Ants zijn we zeer blij met de nieuwe samenwerking!”, geeft Jarno Twijnstra (Salesmanager) enthousiast aan. Deze ervaring blijkt gelukkig geheel wederzijds te zijn! Jorrit en Richard lichten toe:”ChannelEngine is erg te spreken over de vlekkeloze samenwerking, Active Ants’ snelheid, efficiëntie en hoge mate van klantvriendelijkheid.’’

Beide partijen hebben in elkaar een sterke partner gevonden waarmee de e-commerce activiteiten van gezamenlijke klanten naar grote hoogtes kunnen groeien, zonder tegengehouden te worden door de drempels en hindernissen van crossborder verkopen.

Rooskleurige toekomst

Met de nieuwe ontstane banden en de soepele samenwerking is het voor onze klanten makkelijker dan ooit geworden om hun bereik te vergroten, zowel binnen de eigen landsgrenzen als internationaal. Dankzij de sterke internationale focus van ChannelEngine, met vestigingen in praktisch elk continent, is crossborder verkoop over de gehele wereld binnen handbereik gekomen. En Active Ants speelt hier feilloos op in, met een crossborder specialisatie op fulfilment gebied, maar liefst 13 verschillende nationale en internationale vervoerders én de capaciteit om alle extra verzendingen te kunnen faciliteren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Active Ants’ fulfilment diensten en de koppelingen met alle grote marketplaces via de ChannelEngine integratie? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en om de mogelijkheden voor jouw webshop te bespreken.