Active Ants ontwikkelt meest efficiënte e-fulfilment center van Europa

Active Ants heeft een nieuw magazijn van 20.000 vierkante meter in Roosendaal (NB) gehuurd. Hiermee kan zij de de groei van haar e-fulfilment activiteiten in Nederland opvangen. Het pand wordt momenteel gebouwd door ontwikkelaar VGP parks en zal in juni 2020 worden opgeleverd. Active Ants hoopt in het derde kwartaal van 2020 met haar activiteiten in Roosendaal te kunnen beginnen.

Het nieuwe filiaal in Roosendaal zal met een goods-to-man systeem (Autostore) van 200.000 bakken en 3 automatische inpakmachines miljoenen pakjes per jaar kunnen verwerken voor honderden verschillende webshops. “De output per m2 zal nog efficiënter zijn dan in ons huidig semi-geautomatiseerd magazijn in Nieuwegein.”, aldus Jeroen Dekker Managing Partner bij Active Ants. Om dit te bereiken heeft Active Ants haar eigen warehouse software nog verder doorontwikkeld, zal er een nieuwe manier van orderpicken met de Autostore worden geïntroduceerd en zal er gebruik gemaakt worden van verschillende robot technologieën en artificiële Intelligentie.

“Het is geen toeval dat we nu een pand huren in Roosendaal op nog geen 12 kilometer van de sites van MCS."


Nog maar vorige maand nam Active Ants concurrent MCS fulfilment uit Etten Leur over. “Het is geen toeval dat we nu een pand huren in Roosendaal op nog geen 12 kilometer van de sites van MCS. We gaan alle activiteiten van MCS verhuizen naar het nieuwe pand in Roosendaal. Hiermee gaan we direct een hogere efficiency bereiken op deze orders en is de nieuwe site in Roosendaal al een stukje gevuld” verklaart Jeroen Dekker.

Active Ants' E-fulfilment Center in Roosendaal

Active Ants' E-fulfilment Center in Roosendaal


De huidige site in Nieuwegein zal blijven bestaan en krijgt in 2020 nog een laatste uitbreiding van het Autostore systeem naar 80.000 bakken. De site heeft hiermee haar maximum bereikt waardoor uitbreiding noodzakelijk is. In Nieuwegein zal het hoofdkantoor van Active Ants gevestigd blijven.

Active Ants is een snelgroeiend e-fulfilment bedrijf gevestigd in Nieuwegein en Etten-Leur. Ze specialiseert zich in cross border e-commerce logistiek. Met innovatieve oplossingen op het gebied van orderpicking, inpakken en opslag heeft Active Ants een voorsprong opgebouwd in het efficiënt verwerken van e-commerce orders. Active Ants is onderdeel van de bpost group en wordt geleid door mede eigenaren Jeroen Dekker en Jean Lahaye. Er werken 350 mensen bij Active Ants.