Active Ants opent het E-fulfilment center van de toekomst in Nederland

  • Uitbreiding van de e-commerce logistiek activiteiten in Nederland en België
  • Nieuw E-fulfilment magazijn van 20.000m² in Roosendaal
  • Innovatief dankzij de inzet van 105 robots ten dienste van de werknemers

Opening ultramodern fulfilment center Roosendaal

Active Ants, dochteronderneming van bpost group, heeft in Roosendaal een gloednieuw fulfilment center in gebruik genomen waar mensen efficiënt naast én met robots werken. In het ultramoderne warehouse worden duizenden goederen ingepakt voor webwinkels. Vanaf 2021 opent Active Ants ook een filiaal in België.

Active Ants E-fulfilment Warehouse

Active Ants Warehouse floor Roosendaal

“De opslag, order-picking en sorteren  zijn volledig geautomatiseerd. Voor het order-picken werken medewerkers efficiënt samen met robots. De retourstroom en de ontvangst van goederen blijven handmatige processen. ” Aldus Jeroen Dekker, managing partner bij Active Ants. “Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De opzet is uniek in de wereld.”

Mens en robot werken samen

65 “Autonomous Mobile Robots” (AMR’s) brengen lege dozen naar de medewerker die deze vult met goederen die weer door andere robots zijn aangeleverd. Vervolgens rijden de AMR’s naar verschillende inpakmachines die de dozen op maat sluiten - wegen en voorzien van een verzendlabel, zodat er geen opvulmateriaal nodig is en zo weinig mogelijk ‘lucht’ wordt vervoerd naar de klant.  Daarna pakken de AMR’s de gesloten doosjes weer op en sorteren ze deze naar de  respectievelijke vervoerders.

Voor de opslag wordt gebruik gemaakt van een Autostore opslagbakken systeem waarbij ook hier weer een veertigtal speciale robots goederen uit het systeem halen en naar de medewerkers brengen. Ook bij dit good-to-man systeem is aan een zeer lage footprint gedacht. Het systeem slaat tot zes keer meer voorraad op per vierkante meter, en de robots hergebruiken hun eigen energie waardoor het elektrisch verbruik minimaal is.

Ecologisch en gepersonaliseerd inpakken

Speciaal voor Active Ants werd een sluitmachine ontwikkeld met ingebouwde printer. Hierdoor kan iedere klant zijn eigen maatwerk geprinte doos krijgen. “Door deze unieke functionaliteit stellen we grote maar nu ook kleinere webwinkels in staat om een maatwerk verpakking te voeren.” verklaart Jean Lahaye, managing partner van Active Ants. “Het op voorraad houden van honderden pallets  met voorbedrukte dozen is verleden tijd”. Dit scheelt onze klant kosten en zorgt ook weer voor een lagere footprint.” besluit Lahaye.

Internationale expansie van Active Ants in België en Duitsland vanaf 2021

bpost wil ook de belangrijkste e-commerce operationele speler blijven in eigen land en Belgische webshops klein en groot ondersteunen met een breed palet aan oplossingen om te blijven groeien. Met de opening van een filiaal van Active Ants in het voorjaar van 2021, in een bestaand gebouw van de group in Boom, tussen Mechelen en Antwerpen.

“Ik ben fier op deze nieuwe stap binnen onze e-commerce logistiek activiteiten in Nederland” zegt Jean-Paul Van Avermaet, CEO van de bpost group.  “Het bewijst niet enkel dat we via de juiste business transformatie goed inspelen op de nieuwe noden van onze klanten maar dat we ook durven gebruik maken van de allernieuwste technologie en innovatie op de markt om wereldwijd onze stempel te drukken. Ik wens de collega’s van Active Ants zeer veel succes in deze nieuwe stap en kijk uit naar de volgende opening in België.”

Fulfilment center voor jouw webshop

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die het fulfilment center van Active Ants jouw webshop biedt?  Neem dan vandaag nog contact op met een van onze e-fulfilment specialisten en vraag naar de mogelijkheden!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+32 476 96 80 04

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan