Case 50five: Groeien met de grootste smart home shop van Nederland

Active Ants maakte in 2016 kennis met 50five. Op dat moment was 50five zojuist gestart als spin-off van multinational Engie, het grootste nutsbedrijf ter wereld. De focus van de jonge onderneming: Smart Homes.

De afgelopen jaren is huisautomatisering steeds verder in opkomst gekomen. 50five weet daar slim op in te spelen en biedt talloze producten en diensten aan rondom domotica. Het aanbod varieert van slimme thermostaten en lampen tot zaken als camerasystemen en robotgrasmaaiers. Deze oplossingen worden verzonden naar huishoudens in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Wat onderscheidt 50five van de competitie? Logistiek manager Maarten Metz legt uit dat het team van 50five zelf bestaat uit echte Smart Home liefhebbers. Deze passie en drive stelt hen in staat om verder te gaan dan puur het leveren van de slimme innovaties. Het team biedt deskundig advies aan de eindgebruikers en ziet daarin een sterke meerwaarde. 50five biedt zelfs een volledige installatieservice aan, zodat alle Smart Home technologie juist geïmplementeerd kan worden.

50five & Active Ants: de start van een succesvolle samenwerking

50five had vanaf begin af aan al grootse ambities en zocht dan ook naar een fulfilment bedrijf dat hun streven kon bijbenen. Er werd een tender uitgezet, waarop meerdere fulfilment bedrijven reageerden.

Active Ants sprong er als enige echt uit voor 50five, met een flexibele en open benadering tot de wensen en ambities van het bedrijf. En het resultaat van de samenwerking mag er wezen! Samen met hun nieuwe fulfilment partner wist 50five snel op te bloeien. Door de jaren heen is een aanzienlijke groei gerealiseerd en is hun klantenbestand sterk vergroot. 

De open benadering van Active Ants rondom de fulfilment wensen van 50five bood ruimte om samen te groeien. Zo is Active Ants moeiteloos meegegroeid met 50five’s schaalvergroting. Hierbij boden we de nodige ondersteuning om alle logistieke uitdagingen te overwinnen die komen kijken bij de sterke groei van de onderneming.

Zo ziet het (inter)nationale fulfilment traject eruit voor 50five

Active Ants verzorgt een aantal facetten van 50five’s fulfilment traject, beginnend bij de inslag en opslag van hun goederen. Alle producten worden opgeslagen in ons moderne en geavanceerde magazijn, waar robots de items zorgvuldig gesorteerd opslaan in het AutoStore systeem; een raamwerk waar producten efficiënt en veilig bewaard blijven totdat de orders binnenkomen. 

Op het moment dat een order bij 50five geplaatst is worden de producten verzameld en door onze orderpickers en inpakkers gereed gemaakt voor verzending. Vervolgens wordt ook de verzending door Active Ants verzorgd, waarbij we gebruik maken van de samenwerking met diverse bezorgdiensten om de (inter)nationale verzendingen zorgvuldig af te handelen. 

Alle data rondom de volledige afhandeling van deze orders is daarbij direct in te zien door 50five, dankzij ons gedetailleerde online dashboard.

Toekomstplannen: 50five richt pijlen op verdere groei

Gericht op verdere groei werkt 50five aan het verder uitbreiden van hun productaanbod. De toevoeging van allerhande smart producten biedt nieuwe logistieke uitdagingen. Active Ants gaat die uitdaging graag aan en zorgt ervoor dat ieder product optimaal opgeslagen en verzonden wordt.

Zowel 50five als Active Ants hebben door de jaren heen een sterke groei doorgemaakt. We kijken ernaar uit om de huisautomatisering oplossingen van 50five te leveren aan een steeds verder groeiend klantenbestand. En ondertussen bezorgen wij de toekomst vandaag nog, in de vorm van slimme innovaties voor talloze huishoudens in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.