Hoe kies je een fulfilment bedrijf voor jouw webshop?

Aangezien de webshop logistiek een cruciaal onderdeel is voor het succes van jouw webshop, heb je een professionele logistieke oplossing nodig die past bij jouw onderneming.

Er zijn verschillende factoren die je mee kunt nemen in het kiezen van een fulfilment bedrijf, die aansluiten bij de behoeften van jouw webshop. Om je op weg te helpen bij de zoektocht naar de logistiek partner voor jouw webwinkel, behandelen we deze blog de belangrijkste factoren.

Dienstverlening van het fulfilment bedrijf

Uiteraard kunnen de dienstverlening en de mogelijkheden daarin, per fulfilment bedrijf variëren. Afhankelijk van jouw behoeften en wensen, moet je dus bepalen welke logistieke dienstverlener hier het best bij aansluit. Wil je bijvoorbeeld dat ook de retourverwerking of klantenservice van jouw webshop uit handen wordt genomen? Wil je dat jouw producten ook snel in het buitenland geleverd kunnen worden? Of wil je dat jouw klanten kunnen kiezen voor same day delivery? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je doet er dus goed aan eerst de behoeften en wensen voor jouw webshop logistiek in kaart te brengen. Zo kun je gemakkelijker vergelijken en bekijken in hoeverre de dienstverlening van het fulfilment bedrijf aansluit.

Integratie tussen verkoopkanaal en fulfilment bedrijf

Is het mogelijk het online bestelsysteem en het voorraadbeheer van de webshop te integreren met het systeem van het fulfilment bedrijf? Dit voorkomt dat er extra kosten gemaakt moeten worden om de systemen op elkaar aan te laten sluiten. Iets wat wel belangrijk is om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen die e-fulfilment heeft.

De locatie van het fulfilment bedrijf

Om de verzendkosten te kunnen minimaliseren, is het belangrijk dat het bedrijf dat de logistiek van jouw webshop gaat verzorgen zich ook dichtbij de koper van jouw producten bevindt. Dit komt de verzendsnelheid ten goede en zal dus bijdragen aan jouw klanttevredenheid. Zolang het om binnenlandse zendingen gaat en het een Nederlands fulfilment bedrijf betreft, zullen de verschillen minimaal zijn. Bevindt jouw koper zich echter in het buitenland en kies je daarom ook voor een buitenlandse logistieke partner? Dan is het ook zaak te kijken naar de fiscale regelgeving die daarbij komt kijken en of het fulfilment bedrijf jou daarin kan adviseren.

Minimale vereisten die de fulfilment dienstverlener stelt

Er kunnen eisen gesteld worden als het gaat om bijvoorbeeld verzendvolumes. Afhankelijk hiervan kun je wel of geen klant worden, of wordt de prijs en de service hierop aangepast. Zo kan het zijn dat afhankelijk van jouw verzendvolumes ook de opslagcapaciteit wordt bepaald. Het is dus zaak deze voorwaarden goed met elkaar te vergelijken binnen de verschillende fulfilment providers en niet enkel naar prijs te kijken. 

Flexibiliteit van het fulfilment bedrijf

Los van zaken als verzendopties en opslagcapaciteit, moet je ook denken aan individualisatie mogelijkheden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de verpakking die jouw producten krijgen. Dit is het visitekaartje van jouw webshop en draagt bij aan het onderscheidende vermogen en de kwaliteit die je wilt uitstralen. Het is dus belangrijk om ook de verpakkingsmogelijkheden mee te nemen in jouw keuze.

Kosten voor het uitbesteden van de webshop logistiek

De prijs die een fulfilment dienstverlener vraagt voor de dienstverlening kan sterk variëren. Deze wordt natuurlijk ook mede bepaald door de producten die jij aanbiedt in jouw webshop. Is hier bijvoorbeeld veel opslagcapaciteit voor nodig? Ook zijn de kosten afhankelijk van de wensen en eisen die stelt aan de webshop logistiek.

Het belang van duurzaamheid

Zowel bedrijven als consumenten willen hun ecologische footprint verkleinen. Consumenten kiezen daarbij dus steeds vaker voor bedrijven die duurzaam ondernemen. Ook bij het kiezen van een fulfilment bedrijf is het dus belangrijk hiermee rekening te houden. De logistiek van jouw webshop bepaalt namelijk voor een groot deel de footprint die je achterlaat als bedrijf.

Benieuwd naar de fulfilment mogelijkheden voor jouw webshop bij Active Ants?

Als fulfilment bedrijf snappen dat het een grote stap kan zijn om de logistiek van jouw online onderneming uit te besteden. Daarom komen we graag met jou in contact om de mogelijkheden voor jouw webshop in kaart te brengen en te bespreken. Aarzel dus niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact op met de e-fulfilment specialisten van Active Ants. Zo helpen wij jou met de eerste stap naar het uitbesteden van jouw webshop logistiek!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+32 476 96 80 04

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan