Hoe pakt Active Ants jouw artikelen in?

Active Ants maakt gebruik van twee soorten dozen inpakmachines: de CartonWrap en de Jivaro. Afhankelijk van de producten wordt de ideale doos op maat gemaakt door deze machines, zodat er zo weinig mogelijk lucht wordt getransporteerd. Active Ants transporteert daardoor gemiddeld 40% minder lucht. Zo kunnen we ook meer pakjes transporteren in de vrachtwagen en beperken we onze CO2 uitstoot nog verder. De verzendlabels worden door de Jivaro op de deksel geprint, waardoor er geen apart labelmateriaal nodig is. 

Cartonwrap

De Cartonwrap 1000 die gebruikt wordt in het E-fulfilment center Nieuwegein

Waarom pakken wij automatisch in?  

Je kunt je afvragen wat de voordelen zijn van automatisch inpakken voor webwinkels? Of nog beter geformuleerd, wat zijn de voordelen voor de consument? Allereerst is automatisch verpakken heel duurzaam. Immers, we gebruiken minder karton, we gebruiken minder lucht in de doos en we gebruiken minder opvulmateriaal in ons E-fulfilment proces. Duurzaamheid is tenslotte een thema dat ons allemaal aan gaat. 

Doos op maat

Ten tweede is de doos op maat gemaakt. Dat geeft een goede ‘customer experience’ in het ‘unboxing’ proces. We kennen allemaal de voorbeelden die worden rondgestuurd door boze consumenten die een enkele viltstift ontvangen in een hele grote doos met veel opvulmateriaal. Dat is met inpakmachines verleden tijd. 

Duurzaam verpakken

Op maat gemaakte verpakking met gepersonaliseerde print

Efficiënt inpakken 

Tot slot is deze efficiënte manier van werken een groot voordeel voor iedereen in de keten. De consument wil eigenlijk niet betalen voor vervoer en inpakken. De prijzen en kosten staan daardoor onder druk. De webshop zal daarom zoeken naar een zo efficiënt mogelijke manier van inpakken. Een automatische inpakmachine is efficiënt en maakt een concurrerende prijs mogelijk. Een win-win-win-situatie noemen we dat. 

e-fulfilment inpakmachine

De Jivaro inpakmachine die gebruikt wordt in onze overige E-fulfilment centers in Nederland, België, Duitsland en het VK

Neem contact op met ons sales team
contact

Gert Hellemans
General Manager Belgium
+32 479 92 42 84
gert.hellemans@activeants.be

contact

Kevin Pans
Sales Manager Belgium
+32 476 96 80 04
kevin.pans@activeants.be

contact

Julie Vanderschelden
Business Development Manager
+32 492 11 53 95
julie.vanderschelden@activeants.be